Technor logo
Bæchs Conditori A/S

Produktion af produkter indenfor kager, desserter og konfekture

Anlægsbeskrivelse

Rumventilation i ny produktionshal, som tidligere har været lager

Samlet kapacitet

9000 m3/h

Opgave

Den gamle lagerhal er blevet ombygget til en ny produktionshal, som kræver forbedret ventilation. I produktionen bliver kagerne formet og placeret på stikvogne, som derefter transporteres til den anden side af hallen. Her er der installeret tre ovne, hvor kagerne bages ved 200 °C. Efter bagning føres kagerne til afkøling i hallens hjørne. Den nye produktionsproces samt afkølingen af kagerne kræver en forbedret løsning for både indblæsning og udsugning af luften i hallen.

Løsning

Technor har i dette projekt stået for levering og monteringen af et nyt ventilationsanlæg i Bæchs nye produktionshal. 



Anlægget er installeret på hallens tag og leverer indblæsningsluft i den ene ende af hallen, mens udsugning sker i den modsatte ende. Indblæsningen sker over arbejdsstationerne, hvor kagerne formes og placeres på stikvogne. For at sikre en jævn fordeling af indblæsningsluften langs hallens bredde, anvendes to indblæsningsposer. Disse poser sikrer en effektiv lufttilførsel og er samtidig nemme at rengøre.



I den anden ende af hallen, hvor kagerne bages og afkøles, sker udsugningen. Her er der placeret tre ovne, hver udstyret med sin egen udsugningsemhætte. Emhætterne er forsynet med hurtiggående spjæld, der automatisk åbner, når ovnene er i brug. Afkølingen af kagerne foregår hen over to spærfag ved siden af ovnene. For at fjerne varmluft fra kagerne er der installeret udsugning ved hver spærfag. Desuden er spærfagene udstyret med lamelgardiner for at forhindre varmluften i at sprede sig til andre områder i hallen.


Share by: